IAEA/ANL Training Course on Leadership and Management of NPP Programmes, 11 August - 22 August, 2014														
						Tentative Calend	dar and Ac	tivities Week 1 Rev.	. 6 (as of 30 July, 201	4) EG -jb				
Time*		Monday			Tuesday			Wednesday			Thursday		Friday	
7:30		11 August 2014		12 August 2014			13 August 2014			14 August 2014			Bus Departs from ALOFT Hotel at 7:30 AM	
	Lecture #	Lecture Topic	Lecturer	Lecture #	Lecture Topic	Lecturer	Lecture #	Lecture Topic	Lecturer	Lecture #	Lecture Topic	Lecturer	Discussion held on the bus	
8:00	L.0.5	Collection of stipend fund	USA S. Hamilton										Watch "Pandora's Promise" - a documentary about the hardships related to the public opinion influencing	
8:30	L.0.1	Opening Ceremony	ANL, IAEA	L.9.5	Sharing Experience Nuclear Power Project: Leadership	IAEA B. Tyobeka	L.4.1A	IAEA Nuclear safety Programme	IAEA D. Graves	L.0.9	The role of the Atomic Energy Commission in a NP Country	Jensen Mariani, Santiago, ARG	the nuclear industry	
9:00	L.0.2	Introduction Course/Participants	USA Deitrich, Braun, Lindley		and Management of an effective RB		L.3.1	Safety Aspects for Nuclear Power	IAEA D. Graves	L.0.9	Nuclear Power Dev. Programme in Malaysia	JAM, Saliza		
9:30	L.0.3	ANL Site Safety Briefing	ANL EQO					Programme and Building a Regulatory Framework		BREAK (30 M		MIN)		
9:50	BREAK (20 MIN)			BREAK (20 MIN)					L.5.1 Methodology for site IAEA V. Nkong-Njock		IAEA V. Nkong-Niock	-		
10:10	L.6.1	Introducing nuclear energy in emerging NP		ljock L.9.5 Sharing Experience IAEA Nuclear Power		IAEA B. Tyobeka	BREAK (20 MIN)			selection and evaluation				
10:30		countries and infrastructure development			Project: building a national safety and regulatory infrastructure: SAF experience		L.3.2	International legal framework for nuclear safety, security and safeguards	USA C. Stoiber				Bus Arrives at the Site Security check	
11:00	L.1.1. & 2	Energy & Sustainable Development: Energy Planning and feasibility	USA G. Conzelmann							L.8.1	Nuclear fuel cycle: Overview, fuel supply and spent fuel	USA Roy Lindley		
11:30		studies for nuclear energy									management options		Welcome/Introduction lecture Speaker: TBD	
12:00														
12:30	LUNCH BREAK (1 HOUR)			LUNCH BREAK (1 HOUR)			LUNCH BREAK (1 HOUR)			LUNCH BREAK (1 HOUR)			LUNCH BREAK	
13:00	L.2.1	Introduction to the	USA L.W. Deitrich	L.2.2	Description of the major	USA Dennis	L.3.3	Overview of the NRC	USA C. Stoiber	L.11.2	Workforce planning	USA Charles	Visit outdoors, photos, etc.	
13:15		technology of nuclear reactors			design features of the GEN3, GEN3+ NPPs	DeMoss, S&L		and its regulatory and licensing processes, incl			and HR development to support	Goodnight	Tour of the Visitors' Center and the Exhibits	
13:30					and samll and medium reactors (SMRs)			const. & commissioning phases			Introduction to an NP programme			
14:00				L.4.3	State Systems for	USA C. Roche	L.4.1B		IAEA D. Graves					
14:15					Accounting and Control of Nuclear			for implementation of the IAEA Safety					Lecture - Subject: TBD Speaker: TBD	
14:30	BREAK (30 MIN)		Material (SSACs)		Standards					Бреакег: Гво				
15:00 15:15	L.2.1 Introduction to the technology of nuclear reactors		BREAK (30 MIN)			BREAK (30 MIN)				BREAK (30 I	MIN)	Bus Departs from the site		
15:30 16:00		IEACIOIS		L/W.15.1	Introduction Exercise on building NEPIO, RB and OO	IAEA V. Nkong-Njock	L/W.15.1		Faculty and Participants, Lead IAEA	L.11.1	Workforce planning and HR development U.S. View	USA Charles Goodnight		
16:30	-							Groups in parallel)						
17:00	FINAL CLOSING			FINAL CLOSING			FINAL CLOSING			FINAL CLOSING			Bus arrives at ALOFT Hotel ( ~6:30 PM)	

IAEA/ANL Training Course on Leadership and Management of NPP Programmes, 11 August - 22 August, 2014																
Tentative Calendar and Activities Week 2 Rev. 6 (as of 30 July, 2014) EG -jb																
	Monday			Tuesday			Wednesday			Thursday				Friday		
Time	18 August 2014			19 August 2014			20 August 2014			21 August 2014			22 August 2014			
	Lecture #	Lecture Topic	Lecturer	Lecture #	Lecture Topic	Lecturer	Lecture #	Lecture Topic	Lecturer	Lecture #	Lecture Topic	Lecturer	Lecture #	Lecture Topic	Lecturer	
8:00	L.0.3	Introduction second week	J.K. Lee/J. Braun/J. Majola													
8:30	L.13.1 Pt. 1	Management Leadership and	IAEA J. Majola	L.4.2	Decommissioning Issues and	USA L. Boing	L.10.1	Financing an NPP: approaches, risks and	USA Paul Murphy	L.0.3	IAEA's NP infrastrucrue	IAEA J-K Lee	L.0.9 Part 1	Part 1: Effective Nuclear Operations	USA J. Grobe	
9:00		Safety Culture			Challenges			lessons learned			assisstance			Oversight and Safety Culture		
9:30		L.13.1 Management Systems: IAEA Req'ts, Guidance and Benefits		L.8.2 Radioactive waste management (RWM)		USA Mark Nutt				L.0.9	Actual Status and Future	Kayserili, Merve Turkey		Nuclear Operations	USA J. Grobe	
10:00					principles and US experience			BREAK (30 MIN)		L.0.9	Development Building the NP Programme in Poland	Sparazynska, Beata Poland		Oversight and Safety Culture		
10:30				BREAK (30 MIN)			L.10.2 NP project USA Paul Murphy procurement		BREAK (30 MIN)			BREAK (30 MIN)				
11:00		The role of the owner's engineer in project development and management	USA F. Berry	L.6.2	6.2 Models, Methods and USA G. Young Approaches for feasibility and project management			management and contracting: processes, bid solicitation and evaluation		L.5.5	Environmental Impact Assessment	USA Halil Avci	D.0.6	Final Discussion, Participants' Feedback	ANL, IAEA	
12:00	LUNCH BREAK (1 HOUR)		LUNCH BREAK (1 HOUR)			LUNCH BREAK (1 HOUR)			LUNCH BREAK (1 HOUR)			L.0.7	Closing Ceremony and Award of Certificates	ANL, IAEA		
13:00	L.7.1	Technology Assessment and Selection	C.M. Launi S&L	L.6.3	Latest construction technologies and management for NPPs	USA G. Young	L.7.4	U.S. Criteria for NPP Selection	USA G. Young	L/W.15.3 & 4	Public-Meeting role playing Exercise	Faculty and Participants				
14:00	L.7.2	Site Selection: Reqmnts, Impacts, Restraints	T. Kraus S&L	L.13.2	Management Systems implementation (example RB / O-O)	IAEA J. Majola	L.0.9	Management Principles and Practices	M. Baron S&L	•						
15:00	BREAK (15 MIN)		BREAK (15 MIN)			BREAK (15 MIN)			BREAK (15 MIN)			1				
15:15 15:30 15:45 16:00		Management Principles and Practices for Large & Complex Projects/ Discussion	IAEA J. Majola		Management Systems Implementation Discussion Exercise	IAEA J. Majola IAEA J. Majola	L.12.1	Stakeholder involvment in US	USA M. Quinn	Resume L/W.15.3 & 4	Exercise	Faculty and Participants				
16:15 16:30					on building NEPIO, RB and OO		L.12.2	Communications with the public		L/W.15.3 & 4	Exercise WG Reports	Faculty				
17:00	FINAL CLOSING			FINAL CLOSING			FINAL CLOSING				FINAL CLOS	ING				