Interregional Nuclear Energy Information Workshop, Argonne National Laboratory, 3-6 August 2015								
Agenda (as of 27 July 2015)								
	Monday		Tuesday		Wednesday		Thursday	
Time	03 August 2015 Lecture Topic Lecturer		04 August 2015 Lecture Topic Lecturer		05 August 2015 Lecture Topic Lecturer		06 August 2015 Lecture Topic Lecturer	
8:30	Workshop Welcome, Introductions & Overview		Waste disposal solutions	Boing	Assessing competitiveness of electricity generation options	Hamilton	Knowledge sharing and networking	Hamilton
9:15	BREAK (5 MIN)		BREAK (5 MIN)		BREAK (5 MIN)		BREAK (5 MIN)	
9:20	Administration & Safety Briefing		Decommissioning solutions	Boing	Evaluating macroeconomic impacts	Rose	Feasibility studies	Hamilton / Braun
10:10	BREAK (20 MIN)		BREAK (20 MIN)		BREAK (20 MIN)		BREAK (20 MIN)	
10:30	World energy dilemma	Rogner	Comparative environmental performance based on Life Cycle Analysis	Conzelmann	Milestones approach	Rogner	Nuclear financing challenges & prospects	Murphy
11:20	BREAK (5 MIN)		BREAK (5 MIN)		BREAK (5 MIN)		BREAK (5 MIN)	
11:25	SE4ALL, MDG	Rogner	Energy diversity/security	Conzelmann	IAEA energy planning tools	Concha	Contracting & ownership models	Murphy
12:15	LUNCH BREAK (1 HOUR)		LUNCH BREAK (1 HOUR)		LUNCH BREAK (1 HOUR)		LUNCH BREAK (1 HOUR)	
13:15	Energy and nuclear power planning	Concha	Nuclear Fuel Cycle	Braun	Impact of alternative electricity industry structures on nuclear power	Kee	Tour Nuclear History Museum at Argonne National Laboratory	Braun
14:05	BREAK (10 MIN)		BREAK (10 MIN)		BREAK (10 MIN)		BREAK (10 MIN)	
14:15	Evolution of nuclear power and reactor technology	Deitrich	Comparative cost structure of nuclear energy	Kee	Valuing flexible operation in investment decision making	Botterud	Evaluation	- All
14:15							Graduation	
15:05	BREAK (10 MIN)		BREAK (10 MIN)		BREAK (10 MIN)		FINAL CLOSING	
15:15	Evolution of nuclear power and reactor technology (continued)	Deitrich	Safety, licensing and regulation of nuclear power plants	Braun	Economics of SMRs	Hunter		
16:05	BREAK (10 MIN)		BREAK (10 MIN)		BREAK (10 MIN)		1	
14:15	Q&A (Including questions submitted in advance)	All	Q&A (Including questions submitted in advance)	All	Q&A (Including questions submitted in advance)	All		
17:00	DAY CLOSI	ING	DAY CLOSI	NG	DAY CLOS	ING		

Color Key				
	The Energy Challenge			
	Costs and benefits of nuclear			
	Towards an informed decision			