				Inte	erregional Training	Course on Inte	grated I	Management Syste	ms and Develo	oping of	the Safety Culture					
					Ter	ntative Calenda	r and A	ctivities Week 1 - (	Rev 8b, 17 Au	g 2016)			_			
Time		Monday		Tuesday			Wednesday			Thursday				Friday		
		15 August 2016	6	16 August 2016			17 August 2016			18 August 2016				19 August 2016		
		Location: BLD 223, B-002		8:30AM-10:00AM Location: BLD 241, D-172 10:00AM-5:00PM Location: BLD 223, B-002			Location: BLD 223, B-002				Location: BLD 223, E	3-002	Location: Off-Site			
	Lect. no.	Lecture Topic	Lecturer	Lect. no.	Lecture Topic	Lecturer	Lect. no.	Lecture Topic	Lecturer	Lect. no.	Lecture Topic	Lecturer	Lect. no.	Lecture Topic	Lecturer	
8:30		Administrative Process	ANL Staff	L.0.4	Intro to IAEA Milestone Approach	S. Dunlop, IAEA by Video	L.1.4	Examples of Typical Management Systems	E. Grauf, Germany	L.5.2	Establishing and Managing a Robust	P. Saksvig, USA				
9:00	L.0.1	Welcome to ANL; ANL Site Safety Briefing	Tanju Sofu, ANL T. Kekelic, ANL/EQO					at an NPP and in Regulatory Body			Global Supply Chain					
9:30	BREAK (20 MIN)			BREAK & GROUP PHOTO (20 MIN)			BREAK (20 MIN)			BREAK (20 MIN)						
9:50	L.0.2	Introductions of Participants, Faculty, & Staff	All	L.0.5	Experience with INIR Missions	E. Grauf, Germany	L.1.3	The Graded Approach to the Management System	E. Grauf, Germany	L.5.2 (cont'd)	Establishing and Managing a Robust Global Supply Chain (cont'd)	P. Saksvig, USA				
10:50		BREAK (10 MIN)			BREAK (10 MIN)			BREAK (10 MIN)			BREAK (10 MIN	U				
11:00	L.1.1	IAEA Management Systems Requirements, Guidance and Sevices	E. Grauf, Germany	L.2.3	The Management System and Safety Culture	S. Haber, USA	L.3.2	The Role of Process Owners and Continuous Improvement	E. Grauf, Germany	L.1.2	Comparison of Management Systems - GS-R-3; ISO 9001-2008; NQA-1	B. Danielson, USDOE				
12:00	LUNCH BREAK (1 HOUR)			LUNCH BREAK (1 HOUR)			LUNCH BREAK (1 HOUR)			LUNCH BREAK (1 HOUR)						
13:00	L.3.1:	Introduction to Process Development	E. Grauf, Germany	L.2.3 (cont'd)	The Management System and Safety Culture (cont'd)	S. Haber, USA	L.3.3	Senior Management Responsibilities in Development of an IMS	E. Grauf, Germany	L.5.1	Capacity Building HRD	E. Grauf, Germany	Field T	rip to DC Cook Ni (Bridgman, M	uclear Power Plant I, USA)	
14:00	BREAK (10 MIN)			BREAK (10 MIN)			BREAK (10 MIN)			BREAK (10 MIN)						
14:10	L.2.1	Intro to Organizational Culture and Safety Culture	S. Haber, USA	E.2.7: Exercise on Safety Culture			E.3.8: Exercise on Process Development			E.5.4: Exercise on Supply Chain Management						
15:10	BREAK (10 MIN)			BREAK (10 MIN)			BREAK (10 MIN)			BREAK (10 MIN)						
	L.2.2	Framework for Safety Culture	S. Haber, USA	E.2.7: Exercise on Safety Culture (cont'd)				E.3.8: Exercise on Process Development (cont'd)			ercise on Supply Chain M	lanagement (cont'c	1)			
16:20	BREAK (10 MIN)			BREAK (10 MIN)			BREAK (10 MIN)				BREAK (10 MIN					
16:30	V.0.4 Visit to the ANL Nuclear All Participants Energy Historical Exhibit and Faculty			E.2.7: Exercise on Safety Culture (cont'd)			E.3.8: Exercise on Process Development (cont'd)				nvited Country Presentatio	on-Lithuania				
17:00	BOARD BUS			BOARD BUS			BOARD BUS				BOARD BUS					

				Interre	gional Training Cou	rse on Integrat	ed Man	agement Systems	and Developing	g of the	Safety Culture				
					Tentati	ve Calendar an	d Activ	ities Week 2 - (Rev	8b, 17 Aug 201	6)					
Time		Monday		Tuesday			Wednesday				Thursday	Fi	iday		
	22 August 2016			23 August 2016			24 August 2016			25 August 2016			26 August 2016		
	Location: BLD 223, B-002			Location: BLD 223, B-002			Location: BLD 223, B-002				Location: BLD 223, E	Location: BLD 223, B-002			
	Lect. no.	Lecture Topic	Lecturer	Lect. no.	Lecture Topic	Lecturer	Lect. no.	Lecture Topic	Lecturer	Lect. no.	Lecture Topic	Lecturer	Lecture Topic	Lecturer	
8:30	L.3.4	Managing and Controlling Process Responsibility and Authority	Q. Galles, Spain	L.4.5	Managaing Organizational Change	Q. Galles, Spain	L.5.3	Management of Equipment Manufacturing and Construction Processes	R. Braun, USA	L.4.5	Specification, Contract and Agreement Preparation	J. Zlatnansky, IAEA	Working Group Reports (2)	WGs	
9:30	BREAK (20 MIN)			BREAK (20 MIN)			BREAK (20 MIN)				BREAK (20 MIN	BREAK (20 MIN)			
9:50	L. 3.5	Establishing a Monitoring and Measuring Process	Q. Galles, Spain	L.4.1	Structuring the New NPP Project	J. Zlatnansky, IAEA	L.3.7	The Role of Regulation in an Effective Management System	M. Cunningham, USA	L.4.6	Human Resource and Staff Management	C. Goodnight, USA	Working Group Reports (2)	WGx	
10:50		BREAK (10 MIN)			BREAK (10 MIN)			BREAK (10 MIN)			BREAK (10 MIN)			BREAK (10 MIN)	
11:00	L.2.5	Management of Safety Assessment and Licensing - Owner/Operator	J. Zlatnansky, IAEA	L.4.2	Challenges of Setting Up a New Build Organization	R. Braun, USA	L.2.6	Management of Safety Assessment and Licensing - Regulatory Body	M. Cunningham, USA	L.4.6	Human Resource and Staff Management (cont'd)	C. Goodnight, USA	Working Group Reports (2)	WGs	
12:00	LUNCH BREAK (1 HOUR)		LUNCH BREAK (1 HOUR)			LUNCH BREAK (1 HOUR)			LUNCH BREAK (1 HOUR)			LUNCH BREAK (1 HOUR)			
13:00	L.3.6	Effective Corrective Action Process and Management	Q. Galles, Spain	L.4.3	Information Management in the NPP Project Organization	R. Braun, USA	L.2.4	Safety Culture and Regulation	D. Sieraki, USNRC	L.4.7	Implementing a Leadership Development Program	C. Goodnight, USA	D.0.6: Closing Discussion and Course Evaluation	All	
14:00	BREAK (10 MIN)		BREAK (10 MIN)			BREAK (10 MIN)			BREAK (10 MIN)			Break (10 MIN)			
14:10	E.3.9: Exercise on Monitoting and Improving Processes		E.4.8: Exercise on Structuring the New-build NPP Project		E.2.8: Exercise on Safety Culture and Regulation			Work Session - Preparation of Final Reports from Working Groups			D.0.7: Closing Ceremony and Award Certificates	All			
15:10		BREAK (10 MIN)			BREAK (10 MIN)			BREAK (10 MIN)			BREAK (10 MIN)			BOARD BUS	
15:20	E.3.9: Exercise on Monitoting and Improving Processes (cont'd)			E.4.8: Exercise on Structuring the New-build NPP Project (cont'd.)			E.2.8: Exercise on Safety Culture and Regulation (cont'd.)			Work Session - Preparation of Final Reports from Working Groups					
16:20	BREAK (10 MIN)			BREAK (10 MIN)			BREAK (10 MIN)				BREAK (10 MIN)				
16:30	E.3.9: Exercise on Monitoring and Improving Processes (cont'd)			Invited Country Presentation - Bangladesh			E.2.8: Exercise on Safety Culture and Regulation (cont'd.)			Work Session - Preparation of Final Reports from Working Groups					
17:00	BOARD BUS			BUS BOARD BUS			BOARD BUS			BOARD BUS					