Building Capacity for the Implementation of a Nuclear Power Programme by Developing Human Resources, Institutional Capacity and the Legal and Regulatory Framework February 15-19, 2016

Tentative Calendar and Activities - (as of 8 February 2016)

Time	Manuface			T I.			Wodnesday			Thomas		Falden				
Time	Monday			Tuesday			Wednesday			Thursday			Friday			
	15 February 2016			16 February 2016 Location: BLD 241, D172 (9AM-12PM)			17 February 2016 Location: BLD 223, B-002 (AM) &			18 February 2016			19 February 2016			
		Location: BLD 223, B-002			BLD 223, B-002 (1PM-5PM)			BLD 241, D172 (1 PM- 5 PM)			Location: BLD 223, B-002			Location: Offsite		
	Lect. no.	Lecture Topic	Lecturer	Lect. no.	Lecture Topic	Lecturer	Lect. no.	Lecture Topic	Lecturer	Lect. no.	Lecture Topic	Lecturer	Lect. no.	_ecture Topic	Lecturer	
8:30		Administrative Process		V	Argonne Site Tour	All Participants	L	Nuclear Fuel Cycle	L.Boing, USA	W	Final Prep for Poweria Presentations	All Participants				
9:00	L	Welcome to ANL; Site Safety Briefing	Tom Ewing, USA, ANL; Tom Kekelik													
9:30	BREAK (20 MIN)		BREAK (10 MIN)			BREAK (20 MIN)			BREAK (20 MIN)							
9:50	L	Overview of Nuclear Energy - History and Current Worldwide Status	J. Braun, ANL	L	IAEA Perspective: 19 elements in 3 phases @ 9:40 AM (Via Video Connection)	M. Van Sickle, IAEA	L	Nuclear Waste Management	L.Boing, USA	Р	Team 1 and Team 2 Present	Team 1 and Team 2 Participants	Plant To	our to the DC Power Pla	Cook Nuclear ant	
10:50		BREAK (10 MIN)		BREAK (10 MIN)			BREAK (10 MIN)			BREAK (10 MIN)						
11:00	L	Fundamentals of Plant Systems	J. Braun, USA	L	Nuclear Reactor Safety and Licensing Fundamentals	J. Braun, USA	L	Peaceful Uses Network	B. Hamilton, USA	P	Team 3 and Team 4 Present	Team 3 and Team 4 Participants				
12:00	LUNCH BREAK (1 HOUR)			LUNCH BREAK (1 HOUR)			LUNCH BREAK (1 HOUR)			LUNCH BREAK (1 HOUR)			LUNCH BREAK (1 HOUR)			
13:00	L	Radiation Principles	L.Boing, USA	Р	Exercise: Staffing Needs	All Participants	L	Integrating the 3 Phases of NPP Project Development	J. Braun, USA	L	Closing Discussion & Ceremony	Participants , J. Braun, USA, and IP Staff				
14:00	BREAK (15MIN)		BREAK (15MIN)			BREAK (15MIN)						Plant Tour to the DC Cook Nuclear Power Plant				
14:15	Р	Exercise: Role Play	All Participants	L	Management Systems and Safety Culture	J. Braun, USA	L	Legal and Financial Issues (Via Video Connection)	P. Murphy, USA							
15:15		BREAK (15MIN)		BREAK (15MIN)			BREAK (15MIN)									
15:30	L	Work	J. Braun, USA	L	Management of Quality, Safety, Maintenance, and Training	R. Lindley , USA	W	Preparing for Poweria Final Exercise	J. Braun, USA	BOARD BUS			BOARD BUS			
16:30	V	Visit to NE Museum	J. Braun, USA and All Participants	L	Discussion - Q& A	All Participants, J. Braun, USA	W	Coordination Meeting for Poweria Final Exercise	All Participants							
17:00	BOARD BUS			BOARD BUS				BOARD BUS								